Здравословното хранене

Здравословното хранене


Здравето е факторът, който оказва най-голямо влияние върху нашето личностно и професионално развитие. По тази причина за нас е изключително важно да се стремим към здравословния начин на живот, който осигурява на организма ни всичко, което му е нужно, и по този начин ни предпазва от всякакви видове заболявания. Най-просто казано, пълноценното ежедневие включва добър сън, много движение и здравословно хранене.

От тези три, хората срещат най-голям проблем с последното, защото почти всеки свързва правилната диета с огромен брой ограничения и “НЕ”-та, много от нас смятат, че като се хранят здравословно ще изпуснат най-вкусното от купищата храна, която ни заобикаля. Това далеч не е вярно. Здравословното хранене не е нито ограничаващо, нито безвкусно. Доказателството за това са безброй многото възможни комбинации от плодове или зеленчуци като плодовите салати и супите.

Плодовите салати са перфектно допълнение към абсолютно всяка диета. Тъй като плодовете съдържат огромни количества есенциални хранителни вещества, като витамините и минералите, те са от огромна полза за цялостното здраве на организма ни. Освен това смесването на различни видове плодове на едно място усилва допълнително благоприятния им ефект върху нас.

Пресните и сочни плодове, които намираме в плодовите салати, са най-добрите източници на витамини и минерали. За извършването на абсолютно всички процеси в тялото са нужни определени количества от тях и когато те отсъстват се появяват голям брой проблеми, които в някои случаи са трудно лечими.

Плодовете са много добър източник и на фибри и антиоксиданти. Те се грижат за доброто функциониране на храносмилателната система и за лесното пречистване на организма от ненужни вещества и токсини.

Миксът от плодове доставя несравнимо удоволствие при консумирането им, но това не е всичко. Разнообразието от плодове в плодовата ни салата означава, че  получаваме по-голямо разнообразие от хранителни вещества.

Също е доказано, че антиоксидантните свойства на плодовете се усилват взаимно, когато те се консумират заедно. Това означава, че плодовите салати са чудесни за справянето със свободните радикали, които застрашават здравето на клетките в тялото ни.

Супите също са страхотна част от здравословното хранене. Освен че са великолепни на вкус, те са полезни и хранителни. Супите също съдържат много зеленчуци и малко мазнини. Друго тяхно качество е фактът, че организмът ни ги усвоява и извлича полезните вещества от тях с лекота.

Пресните зеленчуци са основната част от състава на супите. Те са източник на много полезни витамини, минерали и фибри също като плодовете. Консумацията на много зеленчуци намалява вероятността от инсулт, рак и сърдечни болести.

Супите съдържат много малко мазнини и в същото време са много хранителни. Благодарение на количеството вода, което съдържат, те засищат добре с малко калории. По тази причина те са перфектни за хора, които се стремят да свалят килограми от себе си.

Здравословната храна не само е полезна за вашето тяло, но и може да бъде невероятно вкусна и приятна за консумация. Плодовите салати и супите са перфектно доказателство за това. Те съдържат много жизненоважни вещества и имат разнообразни вкусове. Ние от Fresh Bar искрено вярваме в силата на здравословната храна и затова те каним да провериш как се справяме с приготвянето й. Гарантираме свежестта и качеството на нашите супи и плодови салати!


Ако си от хората с предприемачески дух и имаш желание да разпространяваш здравословното хранене сред хората, ти предлагаме да станеш наш франчайз партньор. Така ще имаш възможност да развиеш свой собствен бизнес с помощта на утвърдено име и множество полезни връзки.


Последно от блога