Здравето и ананаса

Здравето и ананаса


Ананасът е вторият най-любим тропически плод на света, а пресният фреш от него - богат източник на витамини, ензими и минерали, които подобряват цялостната функционалност на тялото.

Многобройните му здравословни ползи включват борбата със стомашни инфекции, лошо храносмилане, артрит, синузит и др. Ето как ананасът влияе на тези проблеми.

„Тайната” съставка в ананаса, отговаряща за разнообразните изгоди от приема му, е ензимът бромелаин. Неговата основна функция е да разгражда белтъци и да регулира секрецията на панкреаса, което води до по-леко храносмилане.

Бромелаинът притежава естествено противовъзпалително действие, което го прави приложим при различни здравословни проблеми. Сред тях са артритът и синузитът - възпаления, които се влияят положително от бромелаина в ананасите. Именно това
противовъзпалително действие води до предпочитаната консумация на ананас от хора, страдащи от артрит или синузит.

Една чаша ананасов сок съдържа около 73% от минималния дневен прием на манган. Той е полезен за растежа и силата на костите при млади и възрастни. Манганът подпомага и зарастването на рани, регулацията на кръвната захар и подобряването на имунитета.

С напредването на възрастта се наблюдава процес на унищожаване на клетките в очите. В тропическия плод се съдържа бета-каротин, който организмът превръща във витамин А. Той намалява риска от загуба на зрението с течение на времето.

Друг полезен витамин в ананаса е витамин С, който отговаря не само за повдигане на тонуса на организма, но и за здрави зъби. Витаминът заздравява венците и предотвратява образуването на плака в устата. Можете да си набавите от 30 до 100% от дневния прием на витамин С само чрез една чаша сок от ананас.

Приемът на ананасов сок оказва благоприятно влияние и върху кожата. Той е не само добро лечение срещу акне, но и стимулира образуването на колаген, който придава нужната еластичност на кожата. Бръчките и ускореното стареене, например, са директен резултат от липсата на колаген.

Антиоксидантите и минералите в ананаса подобряват половата система и при мъжете, и при жените. Хората, които имат проблеми с потентността, могат да увеличат консумацията си на тропическия плод, за да подобрят половите си функции.

Въпреки наличието на разнообразни ползи от приема на ананас, те не водят до по-масова консумация на плода. Нашият съвет е да използвате бързия и лесен начин
за набавяне на така нужните витамини и минерали – чрез фрешове и плодови салати.
Ние, от Fresh Bar, Ви гарантираме свежестта на нашите продукти и Ви каним да им се насладим заедно за здраве и удоволствие.

А ако носите предприемаческия дух в себе си, Ви каним да станете част от
семейството на Fresh Bar като наш франчайз партньор. Ако искате да развивате бизнес в непрестанно развиващия се сектор на здравословните храни, възползвайте се от преимуществата на утвърдена марка с изградена мрежа от партньори и лоялни клиенти: кандидатствайте сега!

 


Последно от блога