Защо е добре да правим “пречистване” на организма

Защо е добре да правим “пречистване” на организма


Много от нас нямат ни най-малка представа колко много вредни вещества приемаме всеки ден заради консумираните от нас храни и напитки. Затова е препоръчително периодично да пречистваме тялото си. Детоксикацията на организма може да се случи по напълно естествен - физиологичен начин или чрез медикаменти (единствено по необходимост и след консултация със специалист). Благодарение на нея се изхвърлят токсините от човешкото тяло.

 

Да, тялото има своите начини за борба с част от отровите, но понякога трябва да му помогнем като предприемем например детоксикираща диета. В зависимост от резултатите, които желаете да постигнете, тя може да бъде по-лека или с по-строг режим и продължителност. В случай че имате здравословни проблеми като ниско кръвно налягане, ниска захар, диабет, се допитайте до вашия лекар дали можете да започнете пречистване на организма.

 

По време на детокс диетата приемайте много течности и избягвайте храни, съдържащи захар, глутен, шоколад, изкуствени подсладители, червени меса и други. Включвайте в менюто си по-нискомаслени меса, варива, ядки, пресни зеленчуци и плодове. Освен че на пазара има голям избор от зеленчуци и плодове, те могат да бъдат консумирани почти във всякаква форма като сготвено ястие, салата, фреш или смути. Изборът е изцяло ваш. Препоръчваме ви да приемате повече домати, цвекло, ябълки, моркови, цитрусови плодове, които чудесно ще допълнят здравословния ви режим.

 

Ползите от пречистването на тялото ви са безспорно много, но ето някои от тях:

 
  • Ще се повиши тонусът ви;

  • Ще стимулирате метаболизма си;

  • Ще намалите теглото си;

  • Кожата ви ще стане по-чиста и сияеща;

  • Косата ви ще бъде по-здрава и бляскава;

  • Ще редуцирате риска от поява на някои заболявания;

  • Ще спите по-спокойно и пълноценно.

 

Заповядайте във Fresh Bar, където ще откриете голямо разнообразие от напитки и храни, които ще донесат наслада за небцето ви и са подходящи за комбиниране с вашата детокс програма.


 


Последно от блога