Зелено смути за тонус и енергия

Зелено смути за тонус и енергия


Зеленото смути набра популярност през последните години с нарастващия стремеж в хората за по-здравословно хранене, поддържане на висок тонус и енергия. Ако все още се чудите какъв е съставът на зеленото смути, то тази хранителна и полезна напитка е комбинация от зелени листни зеленчуци като целина и спанак, и сок от свежи плодове, към които може да добавите кълнове, водорасли и подправки. Има безкрайно много рецепти за направата на зелено смути, но задължителната съставка са зелените листа.

 

Консумацията на зелено смути е много примамлива идея не просто заради вкусовите качества, а и заради неговите хранителни предимства. Най-честите подобрения за организма след редовен прием на тонизиращото смути са:

 • Естествен начин за сваляне на килограми. Зеленото смути убива желанието за похапване на сладко, регулира храносмилането, създава усещане за ситост и ускорява усвояването на полезните за тялото вещества - витамини, минерали, фибри. То допринася за спазването на разумна хранителна диета и ни помага да се чувстваме по-леки и балансирани.
   

 • Детоксикация на организма. Изхвърлянето на шлаките е задължително, ако искаме да бъдем здрави. Зеленото смути е с богато съдържание на антиоксиданти, осигуряващи най-добрата защита срещу заболявания и действащи благотворно върху имунитета.
   

 • Енергичност. Буквално може да бъде сравнено с енергийна бомба от здравословни съставки, които помагат при преодоляването на умората и стреса, давайки моментална доза от енергия и подобрявайки настроението.
   

 • По-добра концентрация и памет. С хранителен режим, основан на полезни храни и напитки, най-логично е да имаме по-ясна мисъл и бодрост. Зеленото смути може да замести и сутрешното кафе като действа също толкова тонизиращо и зареждащо.
   

 • Бляскава и здрава кожа. Високото съдържание на фибри в тази вкусотия стимулира отделянето на токсините по правилен начин, а не през кожата.

Пиенето на зелено смути е истинска наслада, която допринася за редуцирането на теглото, повишаването на жизнеността и здравето ни.Последно от блога