Манго за всеки ден

Манго за всеки ден


Всички знаете кой е царят на джунглата, но запитвали ли сте се кой е царят на плодовете? Верният отговор на тази главоблъсканица е негово височество - Мангото. Ненапразно то е титулувано с тази величествена титла, тъй като притежава много здравословни предимства за нашето здраве. Манго дървото произлиза от Индия и Югоизточна Азия, но за щастие е достъпно и за нашите географски ширини. Всеки ден може да се освежите и заредите с енергия с прясно изцеден сок от манго във Фреш бар.

 

Какво съдържа фрешът от манго?

 

Само с една чаша на ден ще приемете огромно количество полезни и хранителни вещества, които да се погрижат за баланса на организма ви. Около 76 процента от състава ѝ е витамин C, който служи като антиоксидант и стимулант на имунната система. Витамин А и бета каротинът са само една четвърт от нея, грижещи се за по-доброто зрение. B-комплексът в мангото влияе върху мозъчната и сърдечната дейност, действайки превантивно. Мангото дава на тялото ни нужната доза фибри, магнезий, мед, натрий и други хранителни добавки.

 

За какво помага тропическият плод?

 
  • Предотвратява развитието на ракови клетки заради фенолите и ензимите в състава си.

  • Държи холестерола в нормални граници.

  • Мангото е чудесен съюзник в борбата с наднорменото тегло, засищайки бързо. Фибрите пък в него ускоряват метаболитните процеси и изгарянето на калории.

  • При диабет е супер лакомство заради сладкия си вкус, който не повишава нивото на кръвната захар.

  • Ако страдате от анемия или сте бременна, задължително добавете мангото към менюто си. По естествен начин то ще увеличи количеството на желязото.

  • Не на последно място плодовете на тропическото растение са признати за афродизиак. Наличието на витамин E регулира хормоните и повишава сексуалния апетит.

Наслаждавайте се на прекрасния вкус на мангото всеки ден и се уверете в неговата полезност върху здравето, фигурата и тонуса ви. Този тропически плод ще внесе и доза слънце дори през студените зимни дни.

 


Последно от блога