Детоксикация на организма със спанак

Детоксикация на организма със спанак


В предишните статии стана ясно, че с настъпването на по-студеното време е задължително да се погрижим за здравето си чрез пречистване на организма и засилване на имунитета. Детоксикацията е от огромно значение за правилното функциониране на цялата ни система, но най-вече за черния дроб. Черният дроб е като въздушен филтър, защото през него преминават всички токсини от въздуха, храната и напитките, които приемаме. Тялото ни има своите начини за изхвърляне на отровите, но малко помощ няма да му навреди. Започнете със здравословното хранене.

 

Заложете на храни, богати на протеина - глутатион. Глутатионът блокира вредните вещества и ги изхвърля от организма ни. За по-голяма ефективност консумирайте такива храни в суров вид, защото тогава нивата на протеина са най-големи. Тази съставка може да намерите в доматите, морковите, грейпфрута и листния зеленчук - спанак.

 

В любимия ни спанак в една доза има около 166 милиграма глутатион, когато се консумира суров. Ако го сварите или изпечете, тя ще се изпари. По тази причина пийвайте често зелено смути или яжте салата с пресни листа от спанак. Детоксът със спанак ще се погрижи за стройния ви силует и здрав дух, защото за кратко време ще видите благотворното му въздействие върху вас.

 

Преди да започнете прочистващата си диета е необходимо да преминете подготвителен етап. Препоръчително е поне два дни по-рано да приемате по-леки храни и да пиете повече течности. Предварителната програма ще направи прехода между досегашния режим и изчистващия курс по-плавен и ще спести излишния стрес. Избягвайте месо, млечни продукти, яйца, алкохол, захар, тестени изделия, кафе и полуфабрикати. Наблегнете на картофена супа, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пресни салати и фрешове.

 
За да има по-голям ефект от детоксикацията, включете разходки на чист въздух и тренировки. Балансирайте между физическото натоварване и пълноценната почивка. В края на диетата отново преминете на салати, плодове и леки ястия. Приключването на един детокс курс ще подобри храносмилането ви, състоянието на кожата и здравето ви.


Последно от блога