Здравето и ябълка

Здравето и ябълка


Чували ли сте твърдението, че всяка изядена ябълка удължава живота с един ден? Не знаем до колко съотношението 1 ябълка е равна на 1 ден повече живот е вярно, но без съмнение ябълката е една от най-полезните храни. Комбинацията от хранителни вещества, витамини и минерали в ябълката я правят толкова ценна за нашето всекидневно меню. С пиенето на чаша ябълков сок на един път приемате над десет вида от тези ценни съставки.

 

За висок имунитет

Съдържанието на витамин С и фитонциди в ябълковия сок подобряват имунната система и помагат в борбата срещу болестите, причинени от микроби и бактерии. Съчетанието от витамин C, желязо и бор пък заздравяват костната структура.

 

Детокс програма

Алкалните свойства на ябълковия фреш стимулират изчистването на токсините и изхвърлянето на отпадъчните вещества. Пектинът в плода спомага за пречистването на храносмилателния тракт и черния дроб.

 

Ниска калоричност

Едно от многото предимства на плода е ниската калоричност. В състава на ябълката има и малко натрий, действащ стимулиращо върху по-бързото освобождаване от излишната вода в тялото. Натрупаната вода създава усещане за тежест и затлъстялост. Ябълковият сок притъпява чувството на глад заради фибрите си, засища и намалява преяждането с други храни.

 

Бляскава кожа

Приемайки ябълков сок, ще се погрижите не само за доброто си здраве, но и ще пречистите организма си и ще останете във форма. Това ще повлияе положително на кожата ви - освежавайки я, ще редуцирате появата на бръчки, и косата - придава блясък, еластичност на косъма, заздравявайки кожата на скалпа. За по-голям ефект върху тези области може освен да пиете ябълков сок, да го приложите и директно с домашна маска.

 
Сокът от ябълка е превенция и лек за много болести като сърдечни болести, диабет, астма, лош холестерол, ракови клетки, очни заболявания и много други, затова непременно пийте поне по една чаша на ден. Сладкият му и леко кисел вкус се миксира чудесно с всякакви други плодове и зеленчуци. Заповядайте във Фреш бар и открийте вашата любима комбинация!


Последно от блога