Защо да включим фреша в менюто си

Защо да включим фреша в менюто си


 

Само с една чаша фреш ще се заредите с нужните хранителни и здравословни вещества за деня. Пиенето на прясно изцеден сок е лесен, вкусен и полезен начин за презареждане на батериите, запазване на здравето и повдигане на настроението. Не всички витамини и минерали, съдържащи се в плодовете и зеленчуците, могат да бъдат доставени на организма чрез други добавки или храни.
 

И като заговорихме за здравето и лечебните сили, то няма как да подминем значението на фреша в нашето диетично хранене. Повечето изследвания доказват, че консумацията на пресен сок може да помогне при лечение на много от хроничните заболявания като диабет, сърдечно-съдови проблеми, астма, артрит, и дори рак. Например, три чаши натурален гроздов сок на ден действат също толкова ефективно срещу сърдечен удар, колкото и аспирина. Намиращите се здравословни съставки в пресните плодове и зеленчуци забавят стареенето, преборвайки високото кръвно налягане, отслабването на паметта и появата на бръчки.

 

Една много добра причина защо да включим фреша в менюто си са децата. Правилното хранене с наистина питателни храни и напитки дава добър пример на малките. Като се замислите пресният сок е супер алтернатива на сладките изкушения, защото е също толкова сладък, но има далеч по-малко захар и вредни съставки. Освен това се получава обратна пропорционалност: консумацията на повече ценни антиоксиданти намалява наличието на токсини. Идеалният вариант за детокс програма е сокът от червеното цвекло.

 

Организмът възприема и преработва много по-лесно течната сладост от храните и нейните полезни свойства веднага се усвояват от кръвта. Залагайки на фрешовете, ще дадете заслужена почивка на храносмилателния си тракт. Супер бонусът от моменталното усвояване е вливането на огромно количество енергия, затова се пригответе за много по-малко сън, а за повече забавление.

 
Изцеденият на момента сок подобрява циркулацията на кръвта и разпространява кислород из цялото тяло. Вследствие на това организмът получава необходимата доза минерали и витамини, които повлияват положително на цялостното ни състояние. Щом организмът се чувства в хармония, то и ние ще бъдем щастливи и продуктивни! А вие изпихте ли вашата доза щастие за деня?


Последно от блога