Енергични и здрави през зимата

Енергични и здрави през зимата


Зимата, както всеки един сезон, има своето очарование – дългите зимни вечери и топлината на семейните празници. Но повечето от нас знаят, че здравословното хранене през зимните месеци може да бъде предизвикателство. С падането на температурите започваме да прекарваме все повече време вкъщи, излегнати на дивана, хапвайки набързо приготвена храна и лакомства. По този начин рискуваме не само да увеличим теглото си, но и да изложим на риск здравето си и да стресираме имунната си система.

Здравословното хранене може да бъде до известна степен лукс през зимата и поради липсата на слънчева светлина. По-малкото излагане на слънце води до спад в нивото на серотонин - познат още като "хормон на щастието", играещ важна роля при регулирането на агресивността, телесната температура, настроението, съня, кръвосъсирването, сексуалността и апетита.

Храната е основен източник на енергия за организма. Поради тази причина правилното хранене стимулира имунната система по естествен път и играе ролята на бариера срещу бактерии и вируси. Подобно на качественото гориво: колкото по-добро е то, толкова по-добре “върви” колата. Така и човешкото тяло зареждайки се с фрешове, салати, супи, супер енергийна храна - изобщо храни и напитки, богати на полезни съставки, става по-енергично и остава здраво дори през зимата.

Може да увеличим приема на плодове и зеленчуци с високо съдържание на антиоксиданти, витамин С и бета-каротин - като цитрусови плодове, нар, тиква, картофи, цвекло, моркови и спанак, те добавят необходимата доза витамини и хранителни вещества и са на наше разположение през целия зимен сезон. За да се преборим с инфекциите, трябва да увеличим приема на цинк, който се открива в рибата, птичето месо, яйцата, млякото и зърнените култури.

Заповядайте във Fresh Bar, за да се насладите на супер вкусни и здравословни храни, да се освежите с фреш или стоплите с чай и кафе специалитети, които ще ви помогнат да увеличите защитните сили на организма си през зимния сезон.


 


Последно от блога