Колко често да консумираме кафе специалитети?

Колко често да консумираме кафе специалитети?Темата за това колко често и какво количество кафе специалитети да пием е много спорна. От една страна като любители на топлото изкушение бихме ви посъветвали винаги и колкото си поискате, но от друга страна желаем да бъдем обективни. Наистина отговорът на въпроса може да бъде двуполюсен в зависимост от това кого питате. Кофеиновите напитки притежават много повече предимства от негативни страни.

За заклетите фенове на кафето като италианците, дори седем чаши не са достатъчни. Поносимостта към количеството кофеин е строго индивидуална за всеки един организъм, затова няма точна формула. Може би златната среда се намира между 3-4 чаши на ден. Ако почувствате някои от следните симптоми: безпокойство, световъртеж, раздразнителност, чувствителност в стомаха, безсъние, ускорение на сърдечния ритъм или обилно потене, то по-скоро сте прекалили с кафето и сте надминали своята граница.

Всъщност посоката на влияние на кафе специалитетите върху нас понякога е заложено в гените ни. Има такива, които усилват желанието ни да консумираме повече от него. Други пък въздействат върху сънливостта след прием на кафе. Всеки от нас има поне един приятел, който изпива няколко чаши от топлата напитка и заспива без проблем, докато други стоят будни през цялата нощ само след едно единствено еспресо.

Друг фактор за дефиниране на разумната доза кофеин на ден е видът кафе, което приемате. Най-много кофеин се съдържа в прясно смляното кафе около 120 мг в една доза (една средна чаша). В същия обем еспресо се съдържат около 107 мг, а в такава чаша инстантно кафе – около 75 мг. Безопасната доза кафе при напълно здрав човек е 300 мг. според Агенцията за хранителни стандарти в Обединеното кралство.

“С или без кофеин?”, “Колко да пия?” - това са въпроси, на които трябва да отговорите според своето желание и здравословно състояние. Ние, от Фреш бар, ви препоръчваме да се наслаждавате всеки ден на кофеиновите течности, но в умерени размери. Споделете с нас кои са вашите любими кафе специалитети от нашето меню. Възползвайте се и от нашето специално предложение: с поръчката на вашия любим фреш получавате кафе - комплимент от нас.


Последно от блога